Informace ke znovuotevření ZŠ v Krahulčí

Informace o obnovení osobní přítomnosti žáků ve škole a jejích podmínkách

V pondělí 25. 5. 2020 bude znovuotevřena ZŠ v Krahulčí.
Žáci budou po celou dobu pobytu ve škole rozděleni do dvou skupin:
1. skupina = 1.,2. ročník
2. skupina = 3.-5. ročník.
Složení skupin bude až do konce školního roku neměnné (žáka nelze zařadit do školní skupiny později, než k 25. 5. 2020). Skupiny se mezi sebou nebudou míchat a neměly by se vzájemně potkávat. Maximální velikost skupiny je 15.
Do školních skupin je nutné děti nahlásit, a to nejpozději do 18.5.2020 vyplněním přihlášky a zasláním e-mailem na reditel@zsmskrahulci.cz nebo poštou.
Nejpozději v den nástupu do školy, tj. 25.5. je nutné doložit čestné prohlášení (seznámení s vymezením rizikových skupin a prohlášení o neexistenci příznaků virového onemocnění), které je přílohou tohoto e-mailu a je ke stažení na internetových stránkách školy. Bez vyplněného čestného prohlášení nebude žákovi umožněna osobní účast ve škole.
Pobyt žáků ve škole bude rozdělen do dvou částí:
1. Dopolední výuková část: 8.00 – 11.40
2. Odpolední zájmová a odpočinková část: 12.00 – 16.00
Obě části budou probíhat přímo ve škole nebo areálu základní školy. Činnost zájmových útvarů, klubů, ranní družiny, pedagogická intervence a doučování nebude probíhat. Výuka tělesné výchovy není možná.
Dopolední výuka bude probíhat v blocích. Bude upraven i rozvrh hodin, aby nedocházelo v průběhu jednoho dne ke střídání učitelů. Upravený rozvrh vám bude včas zaslán.
Děti, které zůstanou v domácím vzdělávání, pokračují ve výuce dle týdenních plánů a pokynů učitele. Žáci, kteří budou docházet do školy, již žádné další domácí úkoly dostávat nebudou (týdenní plány pro ně platit nebudou).
Děti při příchodu do školy budou udržovat rozestupy 2 metry. Vstup do budovy školy bude umožněn pouze žákům! Děti budou mít zakryta ústa a nos rouškou. Při příchodu do školy si vydezinfikují ruce. V šatně se bez zbytečných odkladů převléknou a přemístí se do své kmenové třídy, aby nedocházelo k nadměrnému shromažďování dětí. Třídu budou opouštět pouze na WC a vždy s rouškou. Během výuky v lavici rouška není povinná (děti si ji odloží do igelitového pytlíku). Každé dítě bude mít jednu roušku náhradní.
Vyzvedávání dětí bude umožněno po skončení dopolední části. Rodiče se budou hlásit pomocí zvonku a vyčkají na dítě před vstupem do školy. V případě nepřítomnosti žáka delší než 3 dny bude škola vyžadovat informaci od zákonného zástupce o důvodech nepřítomnosti a o tom, zda bude žák nadále do skupiny docházet.
Žák je povinen dodržovat stanovená hygienická pravidla; jejich opakované nedodržování je důvodem k nevpuštění žáka do školy, resp. k vyřazení žáka ze skupiny.
Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat známým příznakům COVID-19 (zvýšená tělesná teplota, kašel, náhlá ztráta chuti a čichu, jiný příznak akutní infekce dýchacích cest), nesmí do školy vstoupit. Pokud žák vykazuje některý z možných příznaků COVID-19 bude škola kontaktovat zákonné zástupce žáka, který zajistí okamžité vyzvednutí žáka.

Školní stravování bude pro žáky zajištěno ve školní jídelně. Přesuny do školní jídelny budou ve stanovených skupinách: 1. skupina bude na oběd odcházet v 11.40, 2. skupina ve 12.00 hodin, aby se na obědě nepotkávaly. Během cesty do školní jídelny budou mít všichni žáci roušku a dodržovat rozestupy min. 1,5 metru. Každý žák bude mít s sebou igelitový pytlík, do kterého si roušku uloží. Při příchodu do jídelny si umyjí a vydezinfikují ruce. Po obědě se budou žáci s vychovatelkou vracet do školy na odpolední zájmovou část. Pokud budou někteří žáci odcházet po obědě sami domů, učiní tak neprodleně zadní bránou a nebudou se zdržovat v areálu MŠ. Vstup na hřiště MŠ je pro děti ze školy zakázán.

Přihlášení ke školnímu stravování je součástí přihlášky do školní skupiny.

Čestné prohlášení

Přihláška do školní skupiny