Informace k návratu dětí do škol

V pondělí 12. 4. 2021 se vrátí do škol všichni žáci 1.-5. ročníku ZŠ, děti v povinném předškolním vzdělávání a děti rodičů přesně stanovených profesí (zdravotníci, policisté, učitelé, aj.).

Návrat je podmíněn pravidelným testováním dětí a žáků (dvakrát týdně). Testy budou dětem poskytnuty zdarma. Testování bude provedeno pod dohledem učitele. V případě pozitivního testu bude okamžitě kontaktován zákonný zástupce dítěte, který je povinen si dítě neprodleně vyzvednout. Dětem, které mají pozitivní výsledek testování nebo se testování neúčastní, je zakázána osobní přítomnost ve škole.

Nadále platí u dětí v ZŠ povinnost nošení jednorázových roušek ve všech prostorách školy, školní jídelny a školní družiny (děti musí mít minimálně jednu náhradní roušku).

Provoz školní družiny bude probíhat v upraveném režimu stejně jako na podzim, jelikož se nesmí skupiny dětí míchat. Prioritně bude provoz školní družiny zajištěn pro žáky 1. a 2. ročníku. Starší žáci mohou školní družinu navštěvovat do 14:00 hodin, déle jen ve zdůvodněných případech (zaměstnanost rodičů, dojíždějící žáci). Opět žádáme, abyste zvážili nutnost pobytu vašich dětí ve školní družině.

Od pondělí 12.4. bude zahájena činnost klubu deskových her, tvořivých tlapek, doučování a klubu anglického jazyka.

Do prostor školy vstupujte jen v neodkladných případech a s ochranou úst. Vstup osob do prostor školy (dětí i dospělých) s příznaky onemocnění COVID-19 je zakázán.