Testování žáků ZŠ Krahulčí – bližší informace

Testování bude probíhat dvakrát týdně, vždy v pondělí a ve čtvrtek. Ve škole budou dvě testovací místa. První testovací místo bude pro žáky 1. a 2. ročníku ve vstupních prostorách školy (žáci přijdou hlavním vchodem). Druhé testovací místo bude pro žáky 3.-5. ročníku v chodbě před sociálním zařízením (žáci přijdou zadním vchodem – ze dvora). Na výsledky testu budou děti čekat v šatně. V případě negativního výsledku se děti přesunou do svých kmenových tříd, v případě pozitivního výsledku bude žák umístěn do karanténní místnosti, kde vyčká na příchod zákonného zástupce.

U testování bude přítomen jeden ze zaměstnanců školy, který dětem se vším pomůže a poradí. Odebrání vzorků z nosu by si však měly děti být schopné udělat samy (natrénujte s nimi doma vatovými tyčinkami na čistění uší). Žákům prvního a druhého ročníku nabízíme možnost, aby jim u testování asistoval jeden z rodičů.

Vzhledem k tomu, že testování bude časově náročné, budeme připraveni děti testovat už od 7.00 hodin. Prosíme tedy, aby děti přicházely do školy průběžně mezi 7.00 a 7.45 hodinou, aby se netvořila před školou fronta. Děti budou ke vstupu do školy vyzvány. Nevstupujte do školy bez vyzvání. Vstup do školy je dětem povolen pouze s rouškou!

Děti, které půjdou do ranní družiny, budou otestovány přímo v družině.

Bez testování nebude dětem umožněn vstup do školy.