Beseda s Markou Míkovou

V úterý 26. 10. nás ve škole navštívila pro děti méně známá spisovatelka Marka Míková, kterou spíše žáci mohli vidět v pohádkách nebo televizních inscenacích …. Přišla za námi se starým tajemným kufříkem.

Žákům nejdříve představila „Žvejkačky“. Šlo o soubor básní, kdy jednotlivý žák některou vylosoval, a Marka Míková přednášela. Básně byly na různá témata, většinou byly humorné. Po několika básních nám představila knížku „Babky“, ze které nám přečetla první kapitolu, kde Babky jsou humorně představeny, ale také měly poučnou pointu. Před otevřením starého kufříku měli žáci možnost se zeptat paní spisovatelky na dotazy, které je zajímali.

V poslední části besedy nám spisovatelka otevřela starý kufřík a vytáhla z něho 2 krásné loutky pana Rochese a Bžundu, které jsou vyrobeny podle její knížky Roches a Bžunda. S nimi také jezdí do nemocnice a tam čte a hraje právě příběhy těchto dvou hrdinů. Nám také přečetla a zahrála jednu kapitolu. Myslím, že žákům se díky divadélku beseda velmi líbila. Snad je zaujala i nějaká knížka. Několik knih jsme zakoupili i do naší knihovny.

Jana Prokopová