Škola nanečisto pro předškoláky

Ve středu 16. března naši školu navštívili budoucí prvňáčci. Poprvé se jim otevřely dveře, za kterými si mohli na vlastní kůži vyzkoušet roli žáka, posadit se do lavice, psát křídou na tabuli, pracovat na interaktivní tabuli, ale hlavně mohli zažít začátek malého dobrodružství….

„Vítáme Vás v Království pohádek. Račte vstoupit.“ zaznívá z úst paní ředitelky. Komorník se ujímá dětí a provází je třemi pohádkami.

První dveře vedou do Perníkové chaloupky, kde se děti potkávají s Mařenkou.  Společně procvičují geometrické tvary, porovnávají, počítají a určují barvy.

Za druhými dveřmi čeká pohádka O Koblížkovi.  Babička se právě vrací z nákupu. Ale má všechno? Zdá se, že ji pořád něco chybí. Ještě, že ji děti pomohly nákup zkontrolovat a těsto na koblížky připravit. Dobrá paměť, soustředěnost a zručnost se vždycky hodí.

Za třetími dveřmi nás vítá pohádka O Budulínkovi. Babička se zrovna chystá k liščí noře pro Budulínka. Ještě, že potkala děti, každá pomoc dobrá.  U nory s babičkou zpívají písničku za doprovodu rytmických nástrojů. Prolézají tunelem a hledají Budulínka.

Vše spělo ke šťastnému konci, až do doby než se objevil zlý čaroděj Kakabus Mrzoutník. Začaroval všechny pohádky a tím i celé království.  Naštěstí se děti nabídly, že při další návštěvě naší školy pohádky zachrání a zlého čaroděje přemůžou. Těšíme se na Vás, milé děti, a věříme, že všechno dobře dopadne.

 

Paní učitelky ze základní školy.