ZŠ – Beseda se spisovatelkou Ivanou Fexovou

V pátek 2. 12. přijela do školy paní spisovatelka Ivana Fexová se svými zvířecími kamarády (na fotografii), kteří jsou hlavní hrdinové knížek pro děti. Psi Fany a Bery prožívají dobrodružství v každém ročním období. Ve škole nám paní spisovatelka představila knížky z jara, léta a podzimu. Zimní knížka vychází 7. prosince a je možné si ji zakoupit v Telči na náměstí v knihkupectví i s podpisem paní spisovatelky. (16. 12.)

V knížce s Fany a Berym vystupuje také krkavec Eman pana Kloboučka, který si v knížce píše deník. V příbězích se objevují různá zvířata, o kterých je vždy za příběhem krkavčí školička. Také je zde krkavčí test a krkavčí slovíčkaření. To znamená, že pro děti velmi zábavné. Dá se koupit i audiokniha.

Paní spisovatelka nám četla příběh z letní knížky napínavý příběh O srnečkovi. Během příběhu se žáci dozvěděli věci nejen z přírody, ale také něco o technice. Ke konci byl opět prostor k otázkám. Paní spisovatelka nám připomněla na dotaz, jak je složité a dlouhodobé, než knížka vyjde. A ukázala fotografii kocoura Džína, o kterém vyjde knížka příští rok. Tak se můžeme opět na něco těšit.

Jana Prokopová