Škola – návštěva knihovny

Ve středu 4. října žáci třetího až pátého ročníku navštívili obecní knihovnu v Krahulčí. Paní Čechová, knihovnice, nám představila místní knihovnu, její fungování, protože z naší třídy knihovnu navštěvuje opravdu jen “hrstka“ žáků. Měla pro žáky nachystané dobrodružné knížky, které by je mohly zaujmout. Vybrala na čtení ukázku z Lovců mamutů od Eduarda Štorcha. Pátý ročník už ho znal nejen z hodin vlastivědy. Žáci měli přemýšlet nad dokončením příběhu. Jak dopadl opravdu, nám dočetla paní Čechová.

Dále byli žáci seznámeni s ostatními autory dobrodružných knížek a ve skupinkách i soutěžili při zapamatování názvů knih. Žáci si mohli prohlédnout celou nabídku knih pro děti a mládež, byli seznámeni i s konkrétními barvami označených knih.

Na konci nám paní Čechová ukázala gramofon a pustila ukázku ze Spejbla a Hurvínka, jak si poradili s domácím úkolem. Paní Čechové tímto ještě jednou děkujeme, protože při návštěvě knihovny jsme se také dozvěděli něco o jejím dětství, jak to dříve chodilo nejen ve škole.