Halloweenská noc ve škole

Po uspání broučků se školáci přemísťovali postupně do školy, kde se pro ně chystala halloweenská večeře a noc ve škole. Žáci si ve větší třídě nachystali ležení a společně zasedli k prostřené večeři. Podávali se „useknuté prsty máčené krví“ se zeleným slizovým přípitkem a lahodným červem. Na zakousnutí měli žáci napečené dobroty od svých maminek (možná i babiček). Při večeři se donesla zpráva, že naši uspaní broučci jsou v ohrožení! Objevili se zde hrůzostrašní pavouci, kteří by jim mohli ublížit. Pro svoje bezpečí se žáci naučili básničku: V pavoučí síti je mnoho nití. Svůj strach snadno překonám, pro broučky to udělám.

Když se naučili básničku, uvedli ji ve skutek. Šli po tmě při svitu svíček zachránit broučky. Každý u stromu řekl básničku, vzal ze sítě pavouka, aby se dál nemohli rozmnožovat a vrátil se zpět do školy. Po večerní hygieně si zalezli do spacáku a mohli se dívat na pohádku. Někteří únavou při pohádce usnuli, některým to trvalo trošku déle i po pohádce…. Ale určitě jsme si to společně užili a bylo nám hezky.

Ráno jsme opět po ranní hygieně uklidili naše „ležení“ a přemístili se na společnou snídani. Čekaly nás dobroty od maminek s čajem. Na svačinu během učení a aktivit v halloweenské škole žáci smlsali i lívance (od maminky Vašíka a Matěje).

Jana Prokopová